Succes is mensenwerk

Arno Gorter, productieleider, werkt al 16 jaar bij Blana en kent de productievloer als geen ander. “Blana biedt een enorm scala aan producten. Bij ons is de klant in één keer klaar”.

Arno Gorter is net terug van de productievloer en moet even bijkomen. In de spreekkamer is het wel wat rustiger dan in de hectische wereld waar hij zojuist vandaan komt, zegt hij.
“We hebben net een grote order op de productievloer verwerkt. Nu even koffie drinken en dan gaan we vannacht met de volgende ploeg door met het verwerken van de orders”. Als hij een eerste slokje neemt van zijn koffie, steekt hij van wal. “Op de productievloer draaien elke dag ruim tweeëntwintig specialistische machines om honderden verschillende papierproducten te produceren. Kassarollen, briefpapier, etiketten, faxrollen, computerformulieren; Blana biedt een enorm scala aan producten. Op onze productievloer werken verschillende afdelingen op het gebied van onder andere etiketten, drukken en snijden met elkaar samen. Dat biedt ons tegelijkertijd de mogelijkheid om alle werkprocessen goed op elkaar af te stemmen en optimaal samen te werken. Alles gaat één op één waardoor we vlot kunnen drukken, snijden of printen. Daarnaast hebben we korte communicatielijnen met interne afdelingen als de binnendienst en een logistieke sectie waardoor betrokkenen goed op de hoogte zijn van een orderstatus. Samen zorgen we ervoor dat een product puntgaaf de productiehal uitgaat.

Wij zijn altijd in beweging, geen dag is hetzelfde. Als de klant een specifieke wens heeft, ontwikkelen wij een product op maat. Of het nu gaat om etiketten voor een Foodconcern of een kassabon voor een modeketen. Kenmerkend voor Blana is dat wij elke uitdaging aangaan. Laatst hebben we bijvoorbeeld alle zeilen bij moeten zetten omdat een compleet magazijn van een klant in Griekenland was afgebrand. Juist doordat wij met korte lijnen werken en snel beslissingen kunnen nemen, kunnen we direct extra ploegen inzetten. We hebben een week lang 24 uur achter elkaar gewerkt om de klant te helpen.

Nuchterheid

“Blana is een oer-Hollands bedrijf met een no-nonsense, typische Edamse, werkmentaliteit. Succes is mensenwerk. Onze medewerkers staan voor nuchterheid, flexibiliteit en degelijkheid. We maken van een probleem een oplossing en spelen direct in op de vraag van de klant. Bij Blana werken mensen die hun vak verstaan en waar je op kunt rekenen. Het is niet voor niets dat veel van onze medewerkers al jaren bij Blana werkzaam zijn en nog steeds, dag in dag uit met grote zorg en toewijding aan onze producten werken.
Overdag of ’s nachts, extra diensten of niet: de klant is koning.
Betrouwbaarheid, snelheid en klantgerichtheid; het zijn slechts enkele pijlers die onze werkvloer typeren. Wij improviseren, schatten in en denken mee. Klanten kunnen bij ons uit een vijver van producten vissen. Het gaat van rekeningafschriften voor de banken tot schapkaarten in de supermarkt. Bij ons is de klant in één keer klaar

Just in time

Het logistieke proces bij Blana draait dag en nacht door. In gesprek met Wim Baas, logistiek manager, over snelle en efficiënte logistiek, heftrucks, voorraden, navigatiesystemen en just in time deliverys.

Wim Baas is dé man die het logistieke proces binnen Blana in goede banen leidt. Iedereen kent hem binnen het bedrijf omdat hij elke dag in nauw contact staat met de verschillende afdelingen. “Een voordeel is dat we goed samenwerken met onze vervoerders, waardoor we razendsnel kunnen inspelen op de vraag van de klant. Wij kunnen een order snel leveren; morgen, vandaag of bijna nog zelfs gisteren! Dat komt mede door de perfect uitgevoerde logistieke automatiseringsomgeving. Hierdoor zijn we in staat om optimale service en kwaliteit te leveren. In het logistieke proces staan we allemaal met elkaar in verbinding. De binnendienst, de verkoopafdeling, de productievloer, de vervoerders; wij werken optimaal samen en zijn allemaal onderdeel van het logistieke proces. Bij Blana houden we de complete orderstroom van begin tot eind nauwlettend in de gaten. Doordat wij in een complete automatiseringsomgeving werken, kunnen we het logistieke proces perfect stroomlijnen en inspelen op eventuele klachten. Onze informatie over klanten, projecten, voorraden en artikelen zijn eenvoudig toegankelijk en inzichtelijk. We weten precies wat er onder andere in het magazijn gebeurt, op de productievloer of specifiek met een machine of heftruck. Of onze voorraden goed op orde zijn. Ook kunnen we bijvoorbeeld precies achterhalen uit welke papierrol bepaalde componenten zijn geproduceerd. Omdat onze magazijnmedewerkers met radiofequency terminals werken, kunnen we de informatie die zij verwerken realtime volgen”.

Efficiënte communicatie

“Het logistieke proces blijft uiteraard ook mensenwerk. Mocht er iets misgaan, dan spelen de verschillende afdelingen daar direct op in door snel en efficiënt met elkaar te schakelen en te overleggen. Daarbij komt nog dat onze mensen een order in een rap tempo in allerlei hoedanigheden kunnen afleveren. Een bestelling naar een verdieping op zes hoog afleveren? Of drie verschillende pallets in een vrachtwagen vervoeren? Geen probleem, wij gaan over drempels! Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in het improviseren en creëren van oplossingen. Bij Blana is veel mogelijk, Wij beschikken over een goed vervoerdersnetwerk in Europa, hierdoor kunnen wij een order just in time afleveren. Woensdag is woensdag en tien uur is tien uur. U kunt er de klok op gelijk zetten. Wij weten exact waar een vrachtwagen zich op de weg bevindt omdat elke truck is uitgerust met een GPS navigatiesysteem. Als een order is aangemeld bij een van onze vervoerders, dan vertelt het systeem ons dat de order geladen en op weg naar de klant is.

10 redenen om voor Blana te kiezen

Op deze site hebben wij onze klanten aan het woord gelaten, hebt u gelezen wie onze medewerkers zijn en wat ze u te bieden hebben. Alle voordelen van Blana hebben wij voor u op een rij gezet :

  1. Scherpe prijzen: Uw prijsvoordeel is groot als u met Blana zaken doet. Kassarollen, TTR-linten, etiketten, prijs- en schapkaarten of grote oplages drukwerk
  2. Onze logistieke experts, in ons goed geoutileerd distributiecentrum, staan voor u klaar om uw zending zo snel mogelijk bij uw organisatie te krijgen
  3. Hooggekwalificeerde medewerkers van Blana staan u bij met een goed stuk advies en productkennis.
  4. Uw planning is onze zorg
  5. Moderne productieapparatuur van Blana levert constante drukwerk/lint kwaliteit
  6. Handen uit de mouwen cultuur van Blana betekent voor u dat wij u nimmer met lege handen laten staan.
  7. Voorraadbeheer voor u. Wij houden uw materiaal voor u op voorraad.
  8. Blana heeft een eigen desktop publishing afdeling. Onze DTP mensen zijn er voor u. Ze maken voor u de grafische ontwerpen die u wenst.
  9. Blana investeert constant in nieuwe producten, machines, robots om het hoge kwalitietsniveau te behouden.
  10. FSC en BRC certificaat, Blana heeft ze allen behaald. Een garantie voor u voor kwaliteit en duurzaamheid.